True Greatness

You wanna be really great? Then have the courage to fail big and stick around. Make them wonder why you’re still smiling.

Published
Categorized as Quotes

Struggling to Get Out of A Three-week Overdue

Last week I took three days off to attend my graduation ceremony. It turns out that the project I’m currently assigned to isn’t making any milestones during that time. When I came back, everybody seemed so stressed out. We were already almost three weeks overdue and the pressure was eating everybody’s nerves. This brings out… Continue reading Struggling to Get Out of A Three-week Overdue

First Week

My first week was all messy. Here we go… Day 1 I was 10 minutes late. I didn’t write my time on my attendance sheet. My first assignment was learning about JAVA and every other little things that my team uses for their project. I was assigned to a rather large project. Assignees included one… Continue reading First Week

Dive into Java!

Yesterday was a rare moment for me and my friends at campus, as so many of us from out of town came home to one of our friend’s wedding. Everybody was asking about where I’m going and what I’m going to do, and each time I answered they would tell me how lucky I am.… Continue reading Dive into Java!

Kernel Upgrade (again?)

Baru saja upgrade ke 2.6.24-18, sudah mau upgrade lagi. Macam mana ini? Harus install restricted drivers lagi? Aaaaa… root@kertiyasa:~# apt-get dist-upgrade Reading package lists… Done Building dependency tree Reading state information… Done Calculating upgrade… Done The following NEW packages will be installed: linux-headers-2.6.24-19 linux-headers-2.6.24-19-generic linux-image-2.6.24-19-generic linux-restricted-modules-2.6.24-19-generic linux-ubuntu-modules-2.6.24-19-generic The following packages will be upgraded: guidance-backends linux-generic… Continue reading Kernel Upgrade (again?)

Going Ubuntu

Setelah mengalami trauma yang cukup menganggu, akhirnya aku memberanikan diri install ulang Ubuntu Gutsy Gibbon, dan kali ini langsung di-upgrade jadi Hardy Heron. Hasilnya? Ciamik euy! Memang rasanya beda banget dibandingin pake Windows, apalagi buat aku yang *control-freak* dan *settings-junkie*, sering kali aku jadi *cupu* kalo mau ganti-ganti setting ini itu, tapi overall T.O.P. dah!… Continue reading Going Ubuntu

Behind These Hazel Eyes

Here I am, once again I’m torn into pieces Can’t deny it, can’t pretend Just thought you were the one Broken up deep inside But you won’t get to see the tears I cry Behind these hazel eyes Behind These Hazel Eyes – Kelly Clarkson

SweetTitles

Malam ini bosan ngurusi kode PHP yang kalau dituruti nggak akan pernah ada sempurnanya. Selalu ada ruang untuk menyempurnakan. Iseng-iseng aku mengunjungi website milik kang Oggix, si juragan hosting dan domain. Setelah liat-liat sini dan situ, ternyata sekarang idWebHost punya blog. Wah, apa pula ini? Langsung meluncur ke TKP… Setelah baca-baca ini dan itu, tidak… Continue reading SweetTitles

Hunchentoot: standalone vs. mod_lisp

Tulisan ini meralat tulisanku di sini tentang mengapa tidak menggunakan mod_lisp untuk menghubungkan Hunchentoot dengan Apache. Setelah membaca-baca lagi spesifikasi dan cara penggunaan Hunchentoot, sekaligus baca-baca mailing list tbnl-devel, aku meralat alasanku dan menemukan alasan-alasan yang lebih kuat dan logis: Menggunakan mod_lisp tidak membuat Hunchentoot dan Apache harus dipasang pada mesin yang sama. Dengan memberikan… Continue reading Hunchentoot: standalone vs. mod_lisp

The Security Hole Solution

Masalah: Ketika user berada di tempat yang seharusnya tidak bisa diakses olehnya, aplikasi akan tetap tereksekusi. Solusi: Menggunakan konstruksi <if></if> di Fusebox XML. Jika sistem menunjukkan bahwa user berada di tempat yang seharusnya tidak boleh diakses olehnya, dapat dilakukan beberapa alternatif langkah, yaitu redireksi ke suatu fuseaction yang akan menghentikan eksekusi. Ketika fuseaction tersebut mendeteksi… Continue reading The Security Hole Solution